Földhivatali nyomtatványok letöltése 
Földhivatalok
 Ma 2023. június 2. Péntek; Kármen, Anita napja van.
Keresés a foldhivatalok.geod.hu-n: Keresés a teljes interneten:Földhivatali nyomtatványok

Osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti kérelem

A részarány kiadás során létrejött osztatlan közös tulajdon megszüntetése iránti kérelem 2012. június 1.-ig adható be az illetékes körzeti földhivatalba!


Kérelem nyomtatványok az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséhez


A 109/1999 (XII. 29.) FVM rendelet által előírt nyomtatványok:

  • Ingatlan-nyilvántartási kérelem

A rendelet 1. melléklete szerinti nyomtatványt kell kötelezően használni minden olyan esetben, amikor a kérelem az ingatlan-nyilvántartás tartalmában (tulajdoni lapon) változást eredményez. Általában két példányban kell benyújtani. Ezt a nyomtatványt kell kitölteni egy példányban az épületfeltüntetési vagy bontási vázrajzok mellé is. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás díját az 1996. évi LXXXV. törvény (Díjtörvény) írja elő. Általános esetben az ingatlan-nyilvántartási eljárás díja földrészletenként 6600 Ft,  jelzálogjog  bejegyzése vagy módosítása esetén 12.600 Ft.
A soron kívüli eljárás díja az alapdíjon felül 10.000 Ft.

Letöltés:
A kérelem Word formátumban
PDF formátumban


Hirdetés:

  • Tulajdoni lap megrendelő

A rendelet 3. melléklete szerinti nyomtatványt az ingatlan(ok) fekvése szerint illetékes földhivatalban kell használni a tulajdoni lap megrendelésére. Más földhivatalban vagy kirendeltségen a TakarNet-es tulajdoni lap megrendelőt kell használni. A tulajdoni lapról csak hiteles másolat kérhető, ennek díja 6250 Ft.
A tulajdoni lapról elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles másolat igazgatási szolgáltatási díja 3600 Ft, a nem hiteles másolat díja 1000 Ft.

Letöltés:
Tulajdoni lap megrendelő Word formátumban
A megrendelő PDF formátumban.
  • Kérelem tulajdoni lapba történő betekintéshez

A rendelet 4. melléklete szerinti nyomtatványt kell kitölteni egy vagy több tulajdoni lap tartalmának a megtekintéséhez. A tulajdoni lapba történő betekintés díjmentes, de a kérelmező személyazonosságának az igazolásához kötött. Ez a szolgáltatás csak az ingatlan fekvése szerint illetékes földhivatalban kérhető.

Letöltés:
Kérelem Word formátumban
Kérelem PDF formátumban.

A 161/2004 (XI. 8.) FVM-HM-PM együttes rendelet által előírt nyomtatvány:

  • Földmérési és térképészeti adatok igénylése

A rendelet 3. melléklete szerinti nyomtatványt kell a földmérési adatszolgáltatás igénylésénél, vagy térképmásolat igénylésénél használni.
A térképmásolat (helyszínrajz) megrendelésére sok földhivatal ettől kis mértékben eltérő nyomtatványt használ. A Fővárosi földhivatalokban saját 2 példányos önindigós változatát kell használni. A hiteles térképmásolat díját ez a rendelet 3000 Ft összegben állapítja meg.

Letöltés:
Térképészeti adatok megrendelése Word forátumban
A megrendelő PDF formátumban.Hirdetés:

TakarNet-es nyomtatványok:

Ezeknek a nyomtatványoknak a formáját nem rendelet  szabályozza, de általánosan elterjedtek a földhivatalokban. Akkor kell ezeket a nyomtatványokat használni, ha nem a földrészlet fekvése szerint illetékes körzeti földhivatalban, hanem valamelyik másik földhivatalban, vagy kirendeltségen akarunk tulajdoni lapot, vagy térképmásolatot kiváltani.
  • TakarNet-es tulajdoni lap megrendelő

  • TakarNet-es térképmásolat megrendelőMegosztás:


Google hirdetés:

Impresszum  -   Adatvédelem  -   Jogi nyilatkozat